Generellt

Oppdatering fra NVA 05.12.2016

 

Hei alle sammen! Nå har jeg fått siste oppdatering fra NVA. Status nå er at de er ferdig med etappe 2 og grov-arbeidene er nesten eller helt ferdigstil (litt usikker på de siste meterne med VA anlegg vest for parkeringsplassen på midtre bomvei).

NVAhar hatt en revisjon fra Buskerud kommunerevisjon. Denne revisjonen har stilt noen spørsmål ved hvordan NVA har periodisert inntektene fra tilkoblingsavgiftene, sett i lys av at driften av et VA anlegg skal gå i null. NVA forventer å få avklart dette ultimo januar 2017. Inntil spørsmålene fra Revisjonen er avklart, avventer NVA videre planlegging av VA anlegget på Norehammeren.

Jeg har fått bekreftet fra Styreformann i NVA i dag at, basert på det NVA vet nå og de vurderingene de gjort så langt, vil de starte den videre planleggingene og påfølgende utbygging, så fort spørsmålene fra Revisjonen er avklart. Jeg oppfatter dermed at den videre planleggingen av videre fremdrift vil starte primo februar 2017.

Denne pausen i fremdriften innebærer også at Enger og Strand har demobilisert i vårt område og de venter på klarsignal fra NVA. Det er i dag en rimelig god koordinering mellom bygging av VA og vei, og jeg antar at byggingen av flere veier også vil utsettes inntil NVA gir klarsignal for videre utbygging av VA.

 Hvis det er noen spørsmål til det jeg skriver her eller andre saker, er det bare å sende inn spørsmål på FB, eller på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så skal jeg svare etter beste evne. Ha en fortsatt god dag! Kjell-Eric

*Facebook innlegg fra 5.desember 2016.